Me

Tien jaar geleden. Ik herinner het me nog goed. Ik kroop achter de computer (die toen nog een inbelverbinding had met gigantische vertraging en herrie) en begon websites te maken met Geocities. Sindsdien ben ik verslaafd. Aan sites bouwen, lay-outs knutselen en vooral: bloggen. Styleguide.nl zette ik op om mijn passie voor mode te delen met anderen. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot mijn eigen bedrijf. Momenteel blog ik fulltime en ik kan je vertellen: dat bevalt uitstekend. Omdat ik naast Styleguide afwisseling zocht, richtte ik Toysnot4boys.nl op. Een weblog over gadgets, voor en door vrouwen. Geen gelul over technische specificaties maar gewoon leuke hebbedingetjes aan het licht brengen. Maar dat was toch niet helemaal wat ik zocht en ik stopte ermee. Daarna werd ik zwanger en wilde ik schrijven over mijn zwangerschap en -het nu- moederschap. Ik zette Mommytobe.nl op en momenteel staat dat als een huis. Ik heb leuke meiden gevonden die me helpen en die er mede voor zorgen dat ik het tot een mooi platform heb gemaakt voor mommy to be’s en moeders. Toch miste ik nog iets. Een uitlaatklep, een site waar ik over persoonlijke dingen kon schrijven, favoriete foto’s en filmpjes kon delen en waar ik heerlijk ongegeneerd over mezelf kon praten. Shirleyschrijft.nl was geboren. Soms heb ik geen inspiratie en ligt de site een maand stil. Maar feit blijft dat ik niet zonder kan. Ik moet schrijven. Ik moet bloggen. En ik wil blijven delen.

Wie ben ik? Een chaotische, perfectionistische, achterdochtige en stront eigenwijze blogster uit Amsterdam. Woonachtig in een prachtig appartement in Osdorp, samen met vriendlief, onze baby boy Skyler en ons hondje. Ik breng uren door achter de computer maar ben net zo graag in de stad of in de bioscoop te vinden. Of bij Anouk. Ik ben groot fan en reis het hele land door om haar live te mogen aanschouwen. Het is mijn uitlaatklep en tegelijkertijd mijn oplaadpunt. Ik ben vergroeid met mijn Samsung Note III en een gigantisch social media addict. Mijn vrienden zijn op één hand te tellen. Maar dat zijn wel gelijk mensen die ik in mijn hart heb gesloten. Daar kom je niet snel in. Maar zit je erin? Dan laat ik je niet snel meer los. Ik vul mijn dagen met schrijven. Bloggen voor Styleguide.nl en Mommytobe.nl, maar ook schrijven in mijn agenda, lijstjes maken en notitieblokken volkladden. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Ik ben dan ook niet voor niks afgestudeerd als redacteur. De opleiding Media, Informatie en Communicatie rondde ik af in 2010 en sindsdien is het schrijven niet alleen meer een hobby maar gaat het veel verder dan dat. Daarnaast loop ik altijd met mr. Nikon. Elk moment wordt vastgelegd. Voor zowel de site als voor mezelf. Ik hou van fotografie en kan niet wachten tot ik mezelf daar verder in kan verdiepen. Misschien. Ooit. Als ik de tijd en het geduld ervoor vind.

Als laatste hou ik van klagen. Ik kan zeuren, ik kan mensen afkraken, ik ben eerlijk en zeg alles. En dat alles zonder blikken of blozen. Ik zei toch dat ik graag over mezelf praatte? Hernia, eczeem, astma, hooikoorts en dan nog bezig met afvallen ook. I have it all. Het komt dan regelmatig voor dat ik hier een blog aan wijd. Om mijn frustraties te uiten, even zielig te kunnen doen of het gewoon van me af te schrijven. Je moet er tegen kunnen. Maar ik schrijf net zo lief over mooie momenten, herinneringen, favoriete items en nog veel meer. De wereld is niet alleen maar zwart-wit. Al denk ik soms van wel.

Genoeg gepraat over mij. Hoe is het met jou? Lees mee, praat mee en geniet mee van alles wat ik beleef. Ik deel het met jullie op Shirleyschrijft.nl.

x Shirley